top of page

wijzigingen tadelungt vanaf wk 35 ♡


TADELUNGT

met tadelungt heb ik altijd laagdrempelig, klant-en gemaksvriendelijk en betaalbaar willen zijn. vanaf het begin, nu 2,5 jaar geleden, heb ik daarom gekozen voor strippenkaarten. zo zit niemand vast aan een abonnement en is er ruimte om af en toe een les te missen en op een ander moment de les in te halen.

dit was allemaal heel haalbaar 'in den beginne'. ik had tussen de 20 en 30 leden, maakte voor mijn wekelijkse 4 of 5 lessen app-groepen aan, stempelde driftig na iedere les de strippenkaart af (nog steeds een ontspannen klusje, trouwens..lekker ouderwets), maakte een overzicht in excel en joepie, het werkte.

nu, een tijdje verder, heb ik rond de 50 vaste leden. ik zie mijzelf nog steeds als 'klein' en natuurlijk zijn de lijntjes nog steeds kort - en dat vind ik superfijn! maar op een week zag ik ook hoeveel werk het soms is om alle 'wissel-'appjes en afzeggingen bij te houden. oh-la-la! ik overdrijf niet als ik zeg dat ik een aantal uur pw bezig ben met wat ik noem 'ledenadministratie'.

dat kan anders, denk ik, in ieder geval moet dat maar wat minder intensief, voor iemand die haar tijd wil bewaken en geen slaaf wil worden van haar eigen droom-toko!

wat zijn de 'bottlenecks' ('zwanenhalsjes' is meer yogi -;) en wat kan ik daar, zonder mijn laagdrempeligheid en klantvriendelijkheid te verliezen, aan doen? en ja, dat is misschien een stukje zakelijkheid toevoegen.

  • ZWANENHALS 1: 3x mogen missen binnen een termijn van 13 weken (10-kaart) of 8 weken (5 kaart). levert veel lege plekken op, wat resulteert in kleine groepen. verandering: termijn gaat naar 12 weken (10 strippenkaart) en 7 weken (5 strippenkaart). 2 ipv 3 'mis-dagen' voor wie tijdig afzegt (zie volgende zwanenhals).

  • ZWANENHALS 2: last minute afzeggingen. alhoewel begrijpelijk en gegund (ziek, moe, kind ziek, sleutels kwijt..), last minute afzeggingen zijn voor mij horror. vullen kan ik vaak niet meer en indien het nog binnen de 3 'mis-dagen' valt, betaal ik de prijs. verandering: gedeelde smart. last minute afzegging is voor eigen kosten en risico. termijn om af te zeggen is: in de ochtend tot 12 uur (voor de avondles van die dag), in de avond tot 19 uur (voor de lessen de ochtend erop). zeg je later af, dan reken ik de les.

  • ZWANENHALS 3: strategisch inzetten van de aanschaf van de strippenkaart. dit is deze laatste weken veel aan de orde, en geloof me: ik snap het hoor! mensen gaan voor of na mijn vakantie met vakantie en hun oude kaart is net op. en om dan niet direct een aantal 'mis-dagen' of strippen kwijt te zijn, wacht men soms met de aanschaf van een nieuwe kaart tot na mijn vakantie. zo blijven een aantal plekken in groepen nu al weken onbezet, die ik niet kan vullen met iemand anders (behalve sporadisch). na de zomer schuift men dan weer aan. resultaat: kleine groepen en tja, veel minder verdiensten voor de juf. verandering: na afloop van je kaart, en voornemens om te blijven? dan gaat je nieuwe kaart de week er op (of in overleg 1 week later) in.

TOELICHTING

toen ik startte als ondernemer maakte ik een bedrijfsplan en een begroting. zo kreeg ik in beeld wat mijn wenselijke uurloon is. hoeveel wil je werken, wat wil je doen, wat kost je bedrijf en wat hou je over. dat alles staat in een mooi tabelletje.

mijn wenselijke uurloon haal ik bij deelname van 6 pp in de groep. met 5 ben ik ook tevreden. 4 of minder maakt het voor mij minder aantrekkelijk. natuurlijk laat ik een groep dan doorgaan! maar aan het eind van de rit kom ik dan niet tot voldoende inkomsten.

yoga is voor je plezier, voor je ontspanning en het moet geen verplichting zijn maar een fijn moment in de week. ik geef het, en geniet ervan. jullie genieten ervan. willen we allemaal dat ik dat langer kan blijven doen, dan is 'gedeelde smart' (en dus een stukje zakelijkheid) zoals hierboven aangegeven helaas onvermijdelijk.

ik hoop op ieders begrip! en op nog heel lang yoga ♡.

wijzigingen gaan in vanaf week 35, 2018 bij aanschaf van een nieuwe kaart. voor de oude kaarten die voor de zomervakantie zijn aangeschaft, gelden nog de oude voorwaarden.

nieuwe algemene voorwaarden zoals hierboven omschreven zullen voor week 35 op de website worden gepubliceerd.

in januari 2019 zullen de tarieven van de strippenkaarten licht stijgen. info volgt november 2018.

NAMASTÉ ♡

Recente blogposts

Alles weergeven

#ikbenopen

Gisteren zag ik op Instagram de #ikbenopen, waarin tot aandacht en openheid over psychische aandoeningen en kwetsbaarheden wordt opgeroepen. Deze hele week staat in het teken van het durven uiten van

bottom of page