top of page
Tadelungt - AP - Hoge Resolutie (7 van 43).jpg

thai yoga massage

Tadelungt - AP - Hoge Resolutie (2 van 43).jpg

Passend bij de yoga traditie van tadelungt, is de (thaise) yogamassage. 

Deze vorm van bodywork bestaat net zoals de tuina massage uit een aantal diepgaande technieken waarbij we inwerken op het bindweefsel, onze spieren en ons energiestelse. Het is bedoeld om ons gezond en flexibel, vitaal en pijnvrij te houden en zoals bij alle Oosterse behandelvormen wordt het met name preventief ingezet. Natuurlijk is het ook inzetbaar bij bestaande klachten, of als je je heel stijf voelt, het contact met je lichaam kwijt bent en last hebt van spanningen. 

De combinatie van yoga, meditatie, massage en acupressuur maakt de Thaise yogamassage heilzaam en ontspannend. Het is een eeuwenoude massagestijl met roots in India en invloeden uit Thailand, China en Japan. Doordat zowel de gever als de ontvanger in een fijne meditatieve flow komen tijdens de sessie, kun je het ook wel zien als een samenspel, een dans. Ik als gever stem mijn energie en aandacht volledig af op jou, de ontvanger. We gebruiken allebei onze adem zonder hierop te veel gefocust te zijn. In een rustig tempo leun ik met mijn gewicht in op plekken (acupunten, bindweefselbanen en spieren) waardoor er een diepe ontspanning ontstaat. Daarnaast zijn er ook 'trekbewegingen' en draaiingen. Soms kom je in houdingen die je kunt associeren met yogahoudingen, vandaar de naam 'Thaise yogamassage'. Ik maak gebruik van mijn handen, duimen, ellebogen, onderarmen, knieën en voeten. 

De effecten zijn groots; je voelt ruimte in je lichaam zoals in je gewrichten. Er komt energie vrij en deze gaat heerlijk stromen door het lichaam. Je voelt je ontspannen en 'los'. Dit werkt natuurlijk niet alleen op het fysieke deel van jou, maar ook op je geest, je mind. Het is, zoals met alle treatments die ik geef, een holistische belevenis. 

De Thaise yogamassage wordt op een dikke mat op de grond gegeven en je ondergaat 'm met kleding aan. 

We overleggen van tevoren welke gebieden of thema's aandacht behoeven, zodat ik daar de sessie op af kan stemmen. 

Tijdens een uur yogamassage kunnen we bijvoorbeeld de benen, heupen en zijkanten van het lichaam aandacht geven. Kom je 75 minuten, dan is er ook tijd voor extra strekkingen en stimulans in de nek & schouders. Een behandeling van 90 minuten geeft ook een mogelijkheid om de voeten en alle meridiaanpunten die hierin gelegen zijn, mee te nemen. 

Dit is slechts een voorbeeld, we kunnen samen afstemmen wat voor jou goed of nodig is. Om volledig in een ontspannen ontvangende staat te komen, adviseer ik een behandeling van minimaal 75 minuten. Fijn is het ook om wat vaker te komen zodat we verdieping op kunnen zoeken. 

Is het nodig om flexibel te zijn om deze behandeling te ondergaan? 

Absoluut niet! We bewegen altijd binnen onze grenzen, en daarmee doel ik net zogoed op mijn eigen grenzen. Ieder lichaam is uniek, ieders energie en vraag is uniek; samen komen we tot een mooie invulling. 

Ben je nieuwsgierig naar de Thaise yogamassage en wil je niet direct een volledige sessie boeken? Ik geef ook 'proeverijen' yogamassage waarin je op een laagdrempelige manier in een kleine groep kennis kunt maken. Zo weet je direct of het wat voor je is.

Tijdens deze workshop zal ik zelf een behoorlijk aantal massagetechnieken op iedere deelnemer uitoefenen, je hoeft dus niet zelf aan de slag.

Voor data en info, kijk eens hier. 

Stuur me een e-mail

als je interesse hebt in de yogamassage of in de proeverij.

Kennen we elkaar al? Een WhatsApp bericht is ook prima! 

Tarieven vind je hier

Namasté, ik zie je graag ♡

Tadelungt - AP - Hoge Resolutie (10 van 43).jpg

LIGGEND RUG & OP DE ZIJ

60 MINUTEN

focus op benen/heupen/zijkanten lichaam

LIGGEND BUIK & RUG

60 MINUTEN

focus op rug

aan te vullen met

15 MINUTEN SIT

focus op bovenrug/schouders/nek

15 MINUTEN 'VAN TOP TOT TEEN'

chinese voetmassage & hoofd/nek/schoudermassage

van tevoren bespreken we kort klachten & wensen

Tadelungt - AP - Hoge Resolutie (17 van 43).jpg

laat je verrassen en geef je over aan de heerlijke flow van deze 

t h a i 

y o g a

e x p e r i e n c e

bottom of page