top of page

WELCOME

Welcome visitors to your site with a short, engaging introduction. Double click to edit and add your own text.

Tadelungt - AP - Hoge Resolutie (28 van 43).jpg

oosterse massages 

holistisch lichaamswerk

Laat je je wel eens masseren? Dan weet je hoe helend en krachtig een massage kan zijn. In Azië hebben ze een eeuwenlange traditie in verschillende vormen van massages en lichaamswerk. Wie wel eens gereisd heeft in Thailand, Indonesiê, Viëtnam, China of India weet hoezeer massages verweven zijn met de dagelijkse gang van zaken. Overal worden voetmassages aangeboden, op iedere hoek vind je een massagesalon en je ziet dat de inwoners elkaar ook gemakkelijk aanraken en masseren. Moeders worden tijdens het koken lekker gekneed door hun dochters. Vriendinnen zitten aan elkaars handen tijdens een onderonsje. En heeft iemand een klacht, dan is er altijd wel een familielid die daar raad mee weet. Er is gemak en ontspanning in de aanraking, iets waar wij, in onze cultuur, minder mee opgevoed zijn.

hoe het begon

Nadat ik mijn yogastudio in 2016 had opgericht en ik steeds meer leerde over onze levensenergie en de kracht van aanraking en lichaamsbewustzijn, ben ik mij gaan verdiepen in verschillende oosterse stromingen die hiermee werken. Het begon met reiki, de prachtige tool om energie over te brengen en de eigen levensenergie te stimuleren door middel van het plaatsen van mijn handen op het lichaam. In mijn yogalessen gaf het direct zoveel meerwaarde, door een simpele (liefde- en intentievolle) aanraking konden mijn deelnemers nog dieper in de beleving van de yogahoudingen komen. Nog steeds verwonder ik mij dagelijks over die stille kracht! 

Nadat mijn interesse was gewekt en het luikje was geopend, zocht ik naar meerdere vormen die dit diep doorwerkende vermogen in zich meedroegen. Ik merkte hoe fijn ik masseren vond en hoeveel mensen hier baat bij hebben. Ik zocht het in de oosterse richting, waar niet persé de ontspanning en relaxatie van de spieren voorop staat, maar het stimuleren en vrijmaken van de eigen levensenergie. Het opheffen van blokkades in het energiestelsel en het vrij laten stromen van de energie werkt net iets dieper door in het systeem, waardoor het resultaat langer (na)voelbaar blijft. Hoe je dan daarna de massagetafel afstapt, is een ervaring die voor iedereen anders is maar voor de meesten verslavend fijn. 

Voor de één voelt het alsof er champagne bruist in het lichaam, de ander ervaart een diepe verstilling en rust. Ik hoor ook vaak terug dat de verbinding met het eigen lichaam weer is hersteld. Het lichaam weer geheel is opgeladen en opgefrist. En natuurlijk volgt dan ook de ontspanning, of de ontroering, want voor sommigen is dat gevoel lang niet gevoeld. 

Tadelungt - AP - Hoge Resolutie (1 van 43).jpg
holistisch en preventief

mijn massages en behandelingen zijn holistisch en preventief.

Ik geloof enorm in de preventieve werking van massage. En van andere vormen van lichaamswerk, zoals yoga. Het vergroot het contact met je lichaam en jezelf. Door te voelen, te ervaren, te observeren en (daarin) te ontspannen komt je lichaam in de belangrijke staat van 'rest and digest'. In deze staat, waarbij je zenuwstelsel in de zgn. parasympatische stand komt, kan jij, of kan jouw lichaam komen tot belangrijke processen van herstel. Afvalstoffen kunnen worden weggevoerd, het immuunsysteem krijgt een boost, je neemt weer energie op. Het ingenieuze energiestelsel van meridianen die liggen in onze bindweefsellagen, kan weer stromen en samenwerken met onze organen en ons brein. Ons hele systeem wordt gestimuleerd. Zonder dat je er moeite voor hoeft te doen worden hele bijzondere processen geactiveerd, waar we in ons dagelijks leven waarbij we 90% van de tijd 'aan staan' niet aan toe komen. Ons systeem werkt het best wanneer actie en ontspanning elkaar afwisselen. Yin & yang. We hebben voldoende yang in ons leven, maar hebben minder tijd of rust voor yin. Tijdens een oosterse massage kom je in een staat van ontvankelijkheid, van zachte yin energie. 

Wat daaruit volgt is altijd een unieke beleving. Er wordt soms ook oude pijn opgeruimd, of een gevoeligheid getriggerd. Die worden niet door de massages veroorzaakt, deze wáren er al maar kunnen aan het licht komen. Soms kan een gevoel van kwetsbaarheid je overvallen tijdens of na een behandeling. Maak je niet ongerust en geef daar ruimte aan, het is nodig om dit te laten gaan. Dit is het zelfgenezende vermogen van ons lichaam. 

Alhoewel ik altijd vraag of ik bepaalde klachten of situaties mee moet nemen in de behandeling, waar dan mijn focus wat meer naar toe zal gaan, noem ik mijzelf geen therapeutisch werker in de zin van dat ik pijn of blessures op kan lossen. De behandeling is gericht op jou in alle compleetheid en ik vertrouw erop dat wat ik geef door jou ontvangen wordt en het werk doet wat gedaan moet worden. Een direct resultaat, een quick fix, waar we hier soms naar op zoek zijn, is niet altijd wat je krijgt. Maar misschien krijg je wel juist wat je nodig hebt. 

gekleed of bloot?

de meeste massages worden over je kleding heen gegeven. Voor zowel reiki, tuina en de thaise yogamassage hoef je je dus niet uit te kleden. Wel raad ik aan niet al te dikke kleding aan te doen (als het fris is, zorg ik voor een lekkere deken over je heen en verwarm ik de massagetafel met een elektrisch dekentje). Verder is het handig om de sieraden, als dit kan, af te doen. Alleen bij de tuina nek-schouder-hoofdmassage en bij een eventuele voetmassage gebruik ik een klein beetje olie. 

 

de bamboemassage en cupping behandeling wordt wel op de blote huid gegeven. Daarbij gebruik ik ruimschoots olie om de tools gemakkelijk te kunnen laten glijden.

Tadelungt - AP - Hoge Resolutie (20 van 43).jpg
meer weten

klik door op de buttons en kom op de afzonderlijke pagina's van mijn aanbod

contraindicaties

voor reiki zijn er geen contraindicaties.

voor de andere massagevormen geldt:

niet bij

(actieve) kanker

hoge bloeddruk

koorts & infectieziekten

ontstekingen

hart&vaataandoeningen

en ben ik voorzichtig bij

herstel van ziekte

extreme vermoeidheid en uitputting

autoimmuunziektes

gordelroos, spataderen

besmettelijke huidaandoeningen (indien op de blote huid gemasseerd).

Het is altijd goed om vooraf te vermelden als je iets mankeert of als je twijfelt.

in een notendop

t u i n a 
☾ onderga je op de massagetafel
☾ met kleding aan
☾ is energieopwekkend (de full body lichaamsbehandeling) 
☾ is ontspannend (de hoofd-nek-schouderbehandeling)
☾ bestaat uit knedende, kloppende, strijkende, trekkende en duwende handelingen
☾ is preventief, balanseert je energiesysteem
☾ geschikt voor: bij vermoeidheid, energiegebrek, burnout, somberheid of voor ontspanning en herstel van contact met het eigen lichaam


r e i k i 
☾ kan op de massagetafel of op de mat
☾ met kleding aan
☾ is aardend, ontspannend, voedend, verwarmend, herstellend
☾ bestaat uit handopleggingen op bepaalde plekken op het lichaam
☾ zeer geschikt voor herstel na ziekte, burnout, na verlies of trauma of bij rouw, 'jezelf kwijt zijn'


t h a i  y o g a  m a s s a g e 
☾ onderga je op een dikke mat (of een paar yogamatten) op de grond
☾ met kleding aan
☾ is een soort combinatie van yogahoudingen en massage
☾ werkt met 'inleunen' van het lichaamsgewicht van de gever
☾ met gebruik van handen, voeten en ellebogen van de gever
☾ is preventief, werkt in op bindweefsel en spieren, maakt flexibel en geeft ruimte
☾ geeft een gevoel van ontspanning en connectie met je lichaam
☾ geschikt voor:
bij stijfheid, spierpijnen, vermoeidheid en stress

b a m b o e m a s s a g e

☾ is op de blote huid en wordt op de massagetafel gegeven

☾ er wordt gebruik gemaakt van bamboesticks in verschillende maten

☾ is een 'deep tissue massage'

☾ de sticks zijn een verlengstuk van mijn handen

☾ bamboestokken zijn een natuurproduct en geleiden de energie

☾ is aardend, ontgiftend, ontspannend

geschikt voor: vastzitten in het lijf, spierpijnen, stijfheid en stress.

c u p p i n g 

☾ is op de blote huid en wordt op de massagetafel gegeven

☾ er wordt gebruik gemaakt van glazen cups die vacuüm zuigen

☾ is zeer effectief voor doorbloeding en lymfedrainage

☾ de behandeling richt zich op reflexzones en stimuleren de organen

☾ geschikt voor: spierpijnen, vastzittende zones, spijsverteringsissues

Tadelungt - AP - Hoge Resolutie (33 van 43).jpg

handen, voeten, onderarmen, ellebogen en bamboesticks worden gebruikt voor verschillende technieken en effecten.

bottom of page