Walk with me
wandelmeditaties
koop hier je favoriete wandelmeditaties
en ontvang de audiodownload via de mail.
Zo kun je altijd de meditatie afluisteren.
Walk with me
wandelmeditaties
koop hier je favoriete wandelmeditaties
en ontvang de audiodownload via de mail.
Zo kun je altijd de meditatie afluisteren.
welke yoga geef ik?
geef het beestje maar een naam. tegenwoordig zijn er vele yogavormen en stromingen. als docent maak je je eigen 'blend', waardoor een les uniek is in de persoonlijke vorm. de basis is rustig en traag, met veel ruimte voor het voelen en het ervaren.
lees hieronder meer over de achtergronden van de yogastijlen waar ik mij in heb geschoold.
fijne rustige yoga waarbij je inwerkt op het bindweefsel in het lichaam.
een eeuwenoude bewegingsvorm met elementen uit de Chinese Geneeswijze en de meridianen leer.
YOGA
BIJ TADELUNGT
ZONDER POESPAS, TOEGANKELIJK EN LAAGDREMPELIG
gewoon, omdat het fijn is
de yoga groepslessen zijn een mix van yin & do-in yoga en zijn iedere week anders.
A la T A D E L U N G T
do-in
Do-in is een eeuwenoude bewegingsvorm, oorspronkelijk uit China, maar ook beïnvloed door Japanse shiatsu.
Door middel van rekkingen/stretches, kloppen, (zelf-)massage, ademhalingsoefeningen en voeding blijven lichaam en geest in balans.
Een belangrijk onderdeel is de meridianenleer en kennis van de werking van de organen.
Volgens de filosofie van de oosterse geneeswijzen is de wereld een eenheid waarin alles - en dus ook de mens - bestaat uit energie.
Deze energie is altijd in beweging: dag wordt nacht, lente wordt zomer. Wie meegaat in die natuurlijke beweging - de tao - voelt zich gezond, rustig, ontspannen en in balans.
(uit: 'de helende kracht van do-in', Lilian Kluivers)
in de westerse geneeskunde vindt men steeds meer bewijzen voor het daadwerkelijke bestaan van de energiebanen (meridianen)
in het menselijk lichaam. Meridianen lopen door het bindweefselstelsel; dit wordt weer in de yin yoga aangesproken.
Do-in en yin zijn complementair, zoals yin en yang. Én: 'east meets west', de oosterse gezondheidsvisie en de westerse geneeskunde kunnen van elkaar leren en elkaar aanvullen.
yin yoga
yin yoga wint in nederland snel aan bekendheid. De houdingen die je bij deze vorm van yoga aanneemt, zijn vooral gericht op het
versterken en het versoepelen van bindweefsel en gewrichten; ze rekken dieperliggende spieren en maken het bekkengebied los.
Posities worden wat langer vastgehouden, zo geef je het bindweefsel de tijd om te hydrateren en leer je je grenzen te verkennen. Iedere yin houding is een mini meditatie en brengt je tot rust. In de zgn. rebound, het navoelen na een pose, herstelt en vernieuwt het lichaam en voel je de energie stromen.
bij yin yoga is het de bedoeling dat je zoveel mogelijk spieren loslaat.
Het is uitermate geschikt als aanvulling op de meer yang georiënteerde sporten, zoals fitness, hardlopen of poweryoga.
ook in de top schaatswereld wordt yin yoga daarom al veelvuldig toegepast.
yin yoga heeft een herstellende werking en zorgt voor flexibiliteit in de gewrichten. mensen met pijnklachten zoals fibromyalgie, artritis, artrose, hoofdpijn, rug-, nek- en schouderklachten kunnen veel baat hebben bij yin yoga.
houdingen worden voornamelijk zittend en liggend uitgevoerd.
alle lessen zijn geschikt voor beginners en gevorderden. Tijdens de lessen ga je op zoek naar hoe de houdingen en bewegingen voor jou passend zijn. je leert te luisteren naar en te vertrouwen op de wijsheid van jouw lichaam.
restorative yoga
Kalmerend voor je zenuwstelsel.
Ons autonome zenuwstel bestaat uit een sympatische en parasympatische variant. De sympatische kant is onze ‘aan’-knop, die meestal vroeg in de ochtend al ingedrukt wordt, het zorgt dat we aan de slag gaan, actief zijn, kunnen presteren. Het parasympatische zusje is de ‘uit’-knop.
Stilte | rust | ontspanning | geen druk | niets hoeven | een boek lezen | mediteren | aan yoga doen | naar binnen keren.
Je begrijpt dat het parasympatische deel flink aan het kortste eind trekt, nauwelijks aan bod komt bij de meesten van ons, terwijl het belangrijk is om uit te rusten en te herstellen. Restorative yoga zorgt voor een moment van ‘uit’,wat een diep gevoel kan geven van ‘een roes’, kalmte, verbinding, heelheid & tevredenheid.
Bij restorative yoga gebruiken we veel 'props', bolsters, kussens, blokken, riemen, you name it. Anders dan bij de yin yoga hoeven we niet op zoek naar onze grens, maar geven we onszelf de steun om volledig te kunnen ontspannen.
~ restorative yoga wordt alleen 1-op-1 gegeven ~
buiten yoga
Yoga onder de blauwe hemel
Als het weer het toelaat gaan we heerlijk naar buiten.
Niets zo fijn om in de natuur een uurtje te genieten van een rustige yogales. We verbinden ons met de elementen van de natuur, we besteden extra aandacht aan de zintuigen en aan het gevoel van 'wortelen en aarden'.
De lessen staan niet standaard op het rooster maar worden via Instagram aangekondigd. Wil je op tijd op de hoogte zijn van een buitenles, geef je dan op voor de app-groep waarin ik je een seintje geef wanneer het zover is. Zo mis je niets!
De lessen worden altijd in de buurt van mijn wijk Reitdiephaven in Groningen gegeven.