top of page
gekeminnema.nl-2021-52.JPG

onderschat nooit de waarde van het niks doen

Tadelungt - HR- ANP  (43 van 43).jpg

OVER MIJ

Als kind, tiener & jongvolwassene veranderde ik door huiselijke omstandigheden van een beetje verlegen, gevoelig maar ook spontaan en knuffelig kind in een piekerende en angstige persoonlijkheid. Ik had lieve ouders maar zij konden mij, geheel buiten hun schuld om, niet altijd de veiligheid bieden die ik nodig had. Aan de buitenkant deed ik mij stoer en vooral bijdehand voor, ik maakte me daarmee populair en het was een manier om zonder me kwetsbaar op te stellen, met de onzekerheden in het leven om te gaan. Maar van binnen stierf ik 1000 doden. Houvast vond ik al vroeg bij dansen en yoga; daarmee kon spanningen loslaten en leerde ik gaandeweg ontspannen en vertrouwen te hebben in mijn lichaam. De angsten bleven lang, maar ik leerde er steeds beter mee om te gaan. En ik leerde dat ik meer was dan alleen mijn hoofd, mijn gedachten en angsten. 

Meer dan 20 jaar verder, begon ik te dromen over een eigen yogastudio. Tijdens een paar dagen alleen op vakantie in Spanje in 2013 las ik in een tijdschrift een stukje over het Zweedse (buiten-)leven en de typische Zweedse levensvisie Ta det Lugnt: 'rustig maar, maak je niet druk'. De rust, het groen, de stilte, het was een directe vertaling van mijn verlangen. Op dat moment wist ik dat mijn toekomstige studio díe filosofie en naam zou adopteren. In 2016 was het zover; ik gooide het bekende roer om en begon met tadelungt. Eerst alleen met het geven van yogalessen (vooral de rustige en op de meridianenleer gestoelde yin & do-in yoga), daarna voegde ik daar energetische lichaamsbehandelingen aan toe, zoals reiki, tuina-, bamboe- en yogamassages.

 

Tadelungt  is mijn kindje en ik zorg er goed voor. Als 'eenpitter' ben ik buiten  yogadocent & masseur ook mijn eigen manager, boekhouder, reclamebureau, leerling én meester. Dat spel blijft iedere dag magisch!

Ik geniet erg van het wonen aan de Reitdiephaven in Groningen; waar ik 's-ochtends wakker wordt gegroet door het water en waar het wonen voelt als vakantie. Geen mooiere plek om mijn studio (op mijn zolder) te huisvesten. Ik hou van zowel de rust van de natuur als de dynamiek van de stad; op deze plek vind ik dat allebei. Om de hoek loop ik zo de dijk op en de stad uit, vaak met mijn hond Rebbel. De schoonheid zien en voelen in het kleine om ons heen, daar blijf ik mezelf aan herinneren en dat thema komt ook veel voorbij in mijn yogalessen. Ik geloof dat dit besef altijd al in mij heeft gezeten maar zich bij het ouder worden nog duidelijker manifesteert. Ik probeer duurzaam te leven en zo weinig mogelijk te vliegen, ook al hou ik enorm van reizen. En iets minder impulsief spullen kopen, tevreden zijn met wat je hebt. Ik kan enorm geïnspireerd raken door woorden & daden van anderen; ik lees dan ook graag tijdschriften en boeken waarin echte verhalen worden verteld. Mijn gedachten, onzekerheden, struggles en inzichten deel ik af en toe in een nieuwsbrief, zo hoop ik ook anderen te inspireren. Maar alles met mate (-;, onze mailboxen lopen al zo vol. 

Mijn kracht ligt in mijn oprechte aandacht die ik aan je geef als je bij mij komt, zowel tijdens de yogalessen als bij mijn lichaamsbehandelingen en massages. Een moment van rust en ontspanning creëren, waardoor zowel jij als ikzelf kan opladen. De prikkels en hectiek van ons afschudden, soms letterlijk! Dat blijft mij ontzettend veel voldoening en plezier geven, iedere dag weer!

 

Ik zie je graag, laat me weten wat ik voor je kan betekenen.

 

namasté, Esther

Tadelungt - AP  (26 van 43).jpg

ACHTERGROND

Een nieuwsgierig mens is nooit uitgeleerd. En dat geldt zeker op het gebied van yoga, lichaamswerk en 'het leven omarmen in al z'n facetten'. 

Als docent blijf je altijd in ontwikkeling, en net zoals het leven zelf ben je nooit 'klaar'. Van iedere opleiding, workshop en cursus steek ik wat op, en sommige docenten maken een nimmer uitwisbare indruk.

Ik begon bij Lilian Kluivers met de Do-In opleiding aan haar Do-In Academy en leerde daar dat wijsheid niet altijd met (een hogere) leeftijd te maken heeft. Zij heeft mij leren voelen en ervaren. Een andere belangrijke anker was mijn Yin Yoga opleiding bij BIVAG in Sneek; gepassioneerd & diepgaand, vanaf dat moment was ik verliefd op yin. Disciplines die volgden waren: Restorative Yoga, Reiki, Yin/Yang yoga, Aerial Yoga en (mijn laatste grote liefde:) Oosterse massages. Allemaal even boeiend en waardevol!

Door de jaren heen ontstaan er vormen die bij mij passen, steeds keer ik terug naar wat ik wil uitdragen en wat goed voelt. 

gekeminnema.nl-2021-30.JPG

geniet van het kleine, koester het nabije

Tadelungt - AP - Hoge Resolutie (42 van 43).jpg

OPLEIDINGEN

2015 Do-In Basis opleiding Do-In Academy Leiden (100 uur)

2016 Yin Yoga Module 1 & 2 BIVAG Sneek (100 uur)

2016-2017 workshops Franklin Methode via Studio Nora Knol

2016 3-daagse Psoas workshop Yogalab Amsterdam (20 uur)

2017 adjustment Yin Yoga Yogatreat Utrecht (50 uur)

2017 yin supreme (yin yoga en neurotransmitters) BIVAG Sneek (20 uur)

2017 hormoonyoga - yoga & hormonen in de wisseljaren van de vrouw bij PureYoga in Groningen (50 uur)

2017 stoelyoga bij Stoelyoga-Nederland (20 uur)

2018 restorative yoga van Lizzie Lasater bij YogaMoves Utrecht (50 uur)

2018 reiki 1 Tjaberingscentrum Groningen (20 uur)

2018 workshop yin yoga en de vijf elementen, Anoshe Overington

bij Centrum Zweiersdal (10 uur)

2019 EHBO voor yogadocenten, Daphne van Lunzen

bij Centrum Zweiersdal (10 uur)

2019 bijscholing schouder & pols bij Namo Namah (10 uur)

2019 Tuina, Chinese Hoofd-Nek & Schouder massage,

Wellness Academie Amsterdam (10 uur)

2019 Verdieping Anatomie & bewegen, SanaYouYoga Zwolle (10 uur)

2019 Aerial Yoga Fundamentals, Aerial Yoga Nederland Landsmeer (20 uur)

2019 Advanced Study Yin Yang Yoga, Skadi van Paasschen,

De Nieuwe Yogaschool Amsterdam (50 uur)

2020 Fysiologie & Pathologie in yoga, Daphne van Lunzen

bij Centrum Zweiersdal (10 uur)

2020 Cupping massage, Het Helperhart Groningen (5 uur)

2020 module Aerial Yin, Aerial Yoga Nederland Landsmeer (20 uur)

2020 Yin, acupressuur & aromatherapie, Stillness in Yoga Doorn (20 uur)

2021 Tuina massage, Wellness Academie Amsterdam (20 uur)

2022 Thai yoga massage, Moodmassage Amersfoort (50 uur)

2023 Bamboemassage, Moodmassage Amersfoort (8 uur)

bottom of page