top of page

REIKI & TUINA
& MASSAGE

Reiki behandeling

Het Japanse woord reiki betekent 'kracht van de zon' en het staat voor universele levensenergie. Het is de energie die permanent om ons heen is en waaruit we bestaan. Als deze energie vrij stroomt, dan geeft dat een gevoel van welzijn en balans. Wanneer er een verstoring in het energiesysteem is, ontstaan er klachten.

Dit kan van alles zijn op fysiek, mentaal of emotioneel gebied. 

Voorbeelden hiervan zijn ziekte, slecht slapen, stress, burn-out, angsten, somberheid, gedachtepatronen die je maar niet kunt doorbreken, relaties die niet lekker lopen, maar ook een vaag gevoel van onbalans of onbehagen.

 

De kracht van reiki zorgt ervoor dat verstoringen in het energiesysteem worden opgelost, waardoor de universele levensenergie weer vrijer gaat stromen. Reiki stimuleert je zelfhelend vermogen en doet altijd wat op dat moment nodig is.

 

Bij het Tjaberings centrum leerde ik reiki volgens het usui reiki systeem,

de oerstroming van reiki. 

 

Bij tadelungt kun je een complete reiki behandeling ondergaan, deze duurt 50-60 minuten. Je ligt gekleed op een massagetafel (ook mogelijk zittend op een stoel). Tijdens de behandeling leg ik mijn handen op verschillende plekken op je lichaam.Je kunt het zien als een massage, echter ik beweeg mijn handen niet, ze rusten lichtjes op een plek. 

 

De eerste keer nemen we even de tijd om eventuele klachten te bespreken. 

 

zie hier voor de tarieven. 

neem contact op voor een afspraak of voor meer informatie. 

noot: reiki is een aanvullende methode en kan je helpen in een genezingsproces. Net zoals bij yoga is het geen vervanging van een reguliere behandeling die je mogelijk op dit moment ondergaat. Reiki kan een reguliere behandeling versterken, het staat niets in de weg (ook niet het gebruik van medicijnen of andere behandelingen). 

REIKI

Dit zeggen anderen over reiki bij tadelungt:

'Op het moment dat je de praktijk van Esther binnenkomt, word je overvallen door een gevoel van rust. De kleuren en het materiaal waarmee de praktijk is ingericht en de open en vertrouwde uitstraling van Esther maakt dat het begin is gezet voor een moment van ontspanning. Het is voor mij altijd lastig om los te komen van de zaken in mijn hoofd. Middels Reiki is het gelukt om deze zaken even opzij te zetten en te komen in een diepe ontspanning. Het leverde me dan ook vooral veel rust op in de uren en dagen na de behandeling. Af en toe zeer welkom binnen een druk bestaan!'

'Voor het eerst Reiki behandeling gehad bij Esther en dit zal niet de laatste zijn. 

Ik werd warm ontvangen door Esther en ze gaf goede uitleg wat de behandeling inhoudt en dan is het een kwestie van ondergaan. Ik voelde een diepe ontspanning. Terwijl ik meestal moeite heb met ontspannen. Daarna nog lekker afsluiten met kopje thee. Heerlijk!'

'Ik vond het een prettige ervaring. Ik volg soms ook yogalessen bij Esther en dan merk ik dat wanneer ze helpt bij een oefening, door bijvoorbeeld haar hand op mijn rug te leggen, ik me extra ontspannen voel en verder kom in de vooroverbuiging. Het leek me daarom wel fijn om een keer een reikibehandeling bij haar te ondergaan. Esther liet me van tevoren weten dat ik geen extreem hoge verwachtingen moest hebben, maar het gewoon moest laten gebeuren. Dit heb ik gedaan. Ik voelde me erg ontspannen en kan niet precies beschrijven wat ik voelde en wat het effect op de langere termijn was, maar het voelde wel positief. Ik heb het anderen ook aangeraden en ga me zeker nog een keer aanmelden. Esthers houding zorgt ervoor dat ik me rustig en op mijn gemak voel.'

TUINA HOOFD-NEK-SCHOUDERS

30 MINUTEN

intensiteit: mild/zacht

TUINA

een zachte massage van gezicht, nek en schouders

tuina (spreek uit: twiena) hoofd-nek-schouder massage is een massagevorm waarbij ik de acupunten en meridianen op het gezicht, in de nek en op & rond de schouders stimuleer door drukkende of strijkende bewegingen.

Dit zorgt er voor dat de chi, jouw vitale levensenergie, goed door kan stromen.

 

Heel fijn bij hoofdpijn en vermoeidheid en spanningsklachten.

De energie gaat stromen, de bloedcirculatie wordt gestimuleerd en gifstoffen worden afgevoerd. Het gezicht krijgt zelfs een natuurlijke facelift!

 

De behandeling onderga je op de massagetafel, je houdt je kleding aan. 

 

zie hier voor de tarieven. 

in overleg kunnen we de tuina hoofd-nek-schouders massage combineren met reiki (60 minuten) of met een full body tuina behandeling (75 minuten)

neem contact op voor een afspraak of voor meer informatie.

115a448f57438a5a2c2b6ccdc9def215.jpg

TUINA

TUINA FULL BODY BEHANDELING

60 MINUTEN

intensiteit: stevig

 

Tui-na (‘tui’ betekent ‘duw’, ‘na’ betekent ‘greep’) is al meer dan 400 jaar oud en wordt nog altijd in vele ziekenhuizen in China als behandeling aangewend. Oorspronkelijk ontstond het in Japan, waarna daar met wat aanpassingen shiatsu is ontstaan. Ook de Thaise (yoga-)massage is verwant. Alle stromingen hebben elkaar beïnvloed en streven hetzelfde na, namelijk het op alle gebieden harmoniseren van de levensenergie. Dit heeft effect op de fysieke, energetische, emotionele, spirituele en mentale lagen. Je wordt (weer) heel, eerst vanuit deze externe stimulans die je tijdens de behandeling krijgt, maar het effect verdiept zich daarna omdat je zelf-helende systeem is aangezet.

Vaak zet het iets in beweging wat als het ware bevroren was, stil was gaan liggen, en kun je er - bewust of onbewust - mee aan de slag. 

Tuina is een relatief 'ferme' behandeling, ik stimuleer dmv diverse technieken ('duwen', 'trekken', 'pulseren', 'drukken', 'strijken') en met verschillende delen van mijn handen, armen & ellebogen, meridianen & acupressuur. Hierdoor kan de energie weer volop stromen. Qua 'stevigheid' wordt de behandeling natuurlijk altijd afgestemd op jou, hoeveel je prettig vindt en wat voor jou goed werkt.

Het kan gewoon over je kleding gegeven worden, heb je liever op de blote huid, dan kan dat ook. 

In overleg kunnen we de tuina full body behandeling afsluiten met een hoofd-nek-schouders tuina massage of reiki. Ook kan ik extra 15 minuten de voeten masseren en speciale drukpunten activeren. Totaal is de behandeling dan 75 minuten. Voor de totale beleving adviseer ik om 75 minuten te boeken. 

zie hier voor de tarieven en neem contact op voor een afspraak

AdobeStock_203594608_edited_edited.jpg

CUPPING

'de full body tuina behandeling voelt als een uitgebreide bodyscan, alle plekjes krijgen welverdiende aandacht. Lichaamsbewustzijn, uit-je-hoofd en gevoel van vitaliteit; alles stroomt weer' 
Agnes

Cupping is een van de oudste oosterse methoden van genezen!

Door middel van glazen 'cups' die de huid vacuüm zuigen en door met de cups strijkende of draaiende bewegingen te maken, worden gifstoffen naar de oppervlakte gebracht vanuit de diepere weefsels. Door de goede doorbloeding wordt het bindweefsel zachter en lossen spierknopen op. 

Cupping wordt vaak ingezet bij nekklachten, hoofdpijn en migraine en spiergerelateerde klachten. Standaard zet ik de cups op de rug om daar de reflexzones te behandelen;

deze zones staan in verbinding met onze organen. 

Maar ze kunnen ook op andere plekken op het lichaam (en gezicht) geplaatst worden, bijvoorbeeld op een plek waar je pijn ervaart, zodat je heel direct effect kunt voelen.

Dit werkt met name goed als je spierpijn of spanningspijn hebt en goed aan kunt geven waar de pijn zich bevindt.  

Door deze methode zorg je voor een betere stroom in de bloed- en lymfevaten en het bindweefsel-/meridianenstelsel, waardoor je ook de chi, de levensenergie, maar ook de kleine huidzenuwen activeert. De huid en de nieren behoren tot hetzelfde vegetatieve zenuwstelsel en hebben een wisselwerking. Door de intensieve doorbloeding van de huid worden ook de vaten van de nieren verwijd en kunnen de afvalstoffen van de nieren worden afgevoerd. 

De behandeling onderga je op een massagetafel op de blote huid en is niet pijnlijk, door de meeste mensen wordt het als prettig ervaren.

contraindicaties

in de volgende situaties wordt cupping afgeraden:

bij bloeddrukproblemen (zowel erg hoog als laag)

bij slikken van bloedverdunners

epilepsie

ernstige lever-, hart en nieraandoeningen

koort, zonnebrand, open wondjes, couperose, spataderen (eromheen wel)

bij kanker

zie hier voor de tarieven. 

in overleg kunnen we de cupping behandeling combineren met reiki of tuina

(60 of 75 minuten)

neem contact op voor een afspraak of voor meer informatie.

IMG_20200627_121728.jpg
bottom of page