top of page

tadelungt winternieuws


mijn laatste nieuwsbrief van dit jaar...want we blazen nu toch bijna het jaar 2016 uit.

en wat een jaar was het. Terugblikkend zie ik hoe ongelovelijk mijn leven is veranderd sinds ik 'de stekker' uit 'het stopcontact' van mijn 'loondienst'-leven trok (afgelopen februari) en ik me direct meldde bij de Kamer van Koophandel om mijn newborn baby tadelungt in te schrijven. Ik had een plan, een missie, een doel en veel hoop; voor de rest heb ik veelal mijn adem ingehouden

(niet zo handig voor een yogajuf!) of ik wel gegadigden voor de yin yoga zou vinden. Spannend!

gegadigden vond ik en mijn lessen kregen steeds meer vorm. In kleine kring in mijn eigen yogastudio-aan-huis, ietsje groter in de avonden in de rietwierde - nu in de bso kidsfirst aan de haven. Tot wel 17 deelnemers aan mijn laatste 'kindje', tadelungt by candlelight in het kerkje van Leegkerk. Mijn woensdagavondgroep bij WeFitness kent ondertussen ook al een vaste basis en wekelijks zie ik vertrouwde gezichten; op dinsdagavond verzorg ik een les 'easy yoga' bij YogaUnderConstruction - en ook daar valt de les in goede aarde. Gelukkig maar; yoga is fijn, gezond, duurzaam (alle3 voor je lijf), rustgevend en gezellig (voor de mind).

nu de kerstvakantie aanbreekt, zie ik dat het veel mensen om mij heen gelukt is om een paar dagen of soms wel 2 weken vrij te nemen. Top! De winter is natuurlijk de tijd voor die winterslaap - alhoewel dat nog ver weg voelt voor de meesten, want: kerst-stress en 'nog zoveel te doen'. Maar daarna toch hopelijk zoveel mogelijk in het holletje wegkruipen.

zelf heb ik er ook over getwijfeld of ik 'de yoga-toko' dicht zou doen tijdens de schoolvakantie. Maar uiteindelijk besloten dat niet te doen! Dus goed nieuws voor wie zich verveelt: kom lekker op de mat en kom daar tot rust, levert 2x zoveel op dan hangen op de bank. Uitbuiken kan ook prima in een fijne yogahouding (niet in alle, geef ik toe..♥︎).

aangepast lesrooster tijdens de kerstvakantie

de maandagavondlessen op 26 december vervallen (2e kerstdag). op maandagavond 2 januari geef ik 1 groep om 20.00 uur.

de beide woensdagen (28 dec en 4 jan) en vrijdagen (30 dec en 6 jan) geef ik 1 les om 9.30 uur.

deze lessen gaan door bij minimaal 3 deelnemers! Voor bestaande deelnemers van alle groepen geldt: laat me via de groepsapp even weten of je komt (uiterlijk 1 dag van tevoren). op vrijdag is er nog wat meer ruimte voor inhalers (bijv. uit de ma-groep).

voor nieuwe liefhebbers: wil je je aanmelden voor een proefles, mail mij even om te kijken wanneer er ruimte is.

tadelungt xl

vaak hoor ik aan het eind van een les 'nu al? wat vliegt dat uur voorbij', blijkbaar smaakt het naar meer en willen sommigen wel wat langer genieten van dat tadelungt-momentje.

welnu, dat kan vanaf 2017! Ik organiseer een aantal xl lessen van 1,5 uur op de vrijdagmiddag en zondagochtend. voor ieder wat wils, om de week peaceful af te sluiten of om jezelf eens een zondag-zonder-prikkels te gunnen. om er optimaal van te genieten, hebben deze lessen nog iets meer een restorative karakter, een mooi woord voor de herstellende aard van de les. hoe dat zo? in mijn studio heb ik allerlei props voorhanden (bolsters, meditatiekussens, blokken, foamrollers) die we inzetten bij de houdingen om je extra te ondersteunen. het zelfherstellende vermogen van je lichaam, toch al zo'n belangrijk onderdeel in de yin yoga, wordt hierdoor nog meer aangesproken omdat je

♥︎ je lichaam nog meer kunt ontspannen in de houding - je zakt er heerlijk in weg

♥︎ hierdoor de houding langer aan kunt houden, waardoor het dieper inwerkt in het bindweefsel en de energiebanen.

voorlopig (t/m april 2017) heb ik de volgende data gepland:

vrijdagmiddagen: 20 januari, 17 februari, 24 maart, 21 april

zondagochtenden: 29 januari, 12 maart, 9 april deze tadelungt xl-sessie's kun je los boeken en kosten € 13,50 per keer;

voor € 60,00 kun je een xl-strippenkaart voor 5x aanschaffen, dan betaal je dus € 12,00 per keer.

deze kaart is het hele jaar 2017 geldig! (nb je gewone leskaart is niet geldig voor de xl-lessen)

tijdstippen: vrijdagmiddag van 14 tot 15.30 uur; zondagochtend van 10.30 tot 12 uur.

min. 3, max 5 deelnemers.

opgeven via info@tadelungt.nl, je wordt uiterlijk 2 dagen van tevoren geinformeerd of de les doorgaat of niet.

tadelungt for early birds

hoe lekker is het om de dag (wanneer je nog stram en stijf bent en net uit bed bent gerold) te beginnen met een yin yoga les? als het moet kun je daarna fris en vol energie door naar het werk (of terug naar huis...♥︎). ik zal je eerlijk toegeven dat de ochtend niet mijn favoriete moment van de dag is, dus ook voor mij is het uitproberen. misschien raak ik er zelf ook wel verslingerd aan. let's try it!

data: vrijdagochtend 10 februari en 17 maart

tijdstip: van 8.10 tot 9.05 uur

los te boeken voor € 9,25; of 1 strip van je strippenkaart

min. 3, max 5 deelnemers.

opgeven via info@tadelungt.nl, je wordt uiterlijk 2 dagen van tevoren geinformeerd of de les doorgaat of niet.

tadelungt by candlelight

wat was het super genieten van de avond in het kerkje van leegkerk op 15 december jl; een mooie opkomst en leuke reacties. heel wat kaarsjes aangestoken en dat maakte de sfeer nog magischer. wie weet doe ik het nog een keer! ik hou jullie op de hoogte ♥︎.

my personal designer

wie maakt toch al die mooie flyers, tekeningen, kaartjes, wie heeft mijn website zo kundig en creatief in elkaar gezet? mijn vriend herre-jan is het brein achter dit alles. behept met gouden tekenhanden en een scherp oog. wat een luxe om dat 'in huis' te hebben, en hoe leuk is het om samen ideeen te bedenken.

hij staat niet vaak in de schijnwerpers, maar ik ben zo blij met hem. wilde ik maar even gezegd hebben!

hij maakt trouwens geweldige wandschilderingen en ander moois. ook in opdracht! nieuwsgierig?

neem dan vooral contact met mij op ♥︎.

Voor het komende jaar wens ik je alles goeds, veel mooie momenten en hopelijk ontmoeten we elkaar weer 'op de mat'. Namasté.

tot tadelungt ♥︎

je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je bij mij lessen volgt of hebt gevolgd, een workshop hebt gedaan of aangegeven hebt dat je graag op de hoogte gehouden wil worden van mijn activiteiten. dat vind ik natuurlijk enorm leuk, maar als je geen belangstelling (meer) hebt, dan is 1 mailtje naar info@tadelungt.nl voldoende om je af te melden.

Recente blogposts

Alles weergeven

#ikbenopen

Gisteren zag ik op Instagram de #ikbenopen, waarin tot aandacht en openheid over psychische aandoeningen en kwetsbaarheden wordt opgeroepen. Deze hele week staat in het teken van het durven uiten van

bottom of page