top of page

the why of my spirited living shop


yoga gaat over een hele hoop dingen, voor iedereen is het anders waar de nadruk op ligt. waarom je graag iedere week naar de les gaat. of misschien thuis ook wel dagelijks de mat opzoekt. zijn het lichamelijke klachten die je motiveren? of merk je dat je constant 'aan' staat en ben je op zoek naar de 'uit'-knop? heb je een druk gezin, een druk sociaal leven, een pittige baan en ben je eigenlijk altijd voor een ander bezig? dan heb je vast de behoefte om een moment voor jezelf te realiseren. dat laatste hoor ik vaak terug: een wekelijks uurtje waarin het gaat om jou. waarin je niet hoeft te zorgen, te presteren of jezelf te presenteren. contact maken met de diepere lagen in jezelf, zowel je fysieke laag als je meer spirituele 'zielslaag'.

jezelf omringen met fijne mensen, een prettige omgeving voor jezelf creëren en goed voor jezelf zorgen. ook in de keuze van mijn collectie aan spullen die ik verkoop staan deze principes voorop.

nog iedere dag geniet ik van de handgemaakte (fairmade | fairtrade) muurhangers van madu madu. ik word er net zo blij van als ze een nieuw thuis vinden bij iemand die het verhaal achter deze items kan waarderen. mensen, die zich realiseren dat met het kopen van zo'n uniek stuk je kiest voor het delen van je welvaart met mensen, gezinnen, aan de andere kant van de wereld. met mensen die niet het geluk hebben om geboren te zijn in een land waar alles goed is geregeld.

natuurlijk zie ik ook soortgelijke stukken in winkels als de action of de kwantum. voor een prikkie! zeker als de het in de mode is, ligt het er vol mee. zeer verleidelijk om in 1x voor weinig geld je kamer om te toveren in een showroom a-la vt-wonen. daar maak ik mij natuurlijk ook wel eens schuldig aan. maar goedkoop voor ons, is duurkoop voor iemand anders. iemand heeft daaronder te lijden: de maker van het product in een goedkoop slecht geventileerd fabriekje in india, het milieu door de enorme transportkosten, de detailhandel/winkeltjes om je heen die niet zo groot&goedkoop in kunnen kopen, en vaak uiteindelijk jijzelf ook: is het duurzaam, hoe lang gaat het mee?

maak een keuze en kies voor iets wat misschien wel je hele leven met je meegaat, wat een verhaal heeft en een nieuw hoofdstuk aan jouw verhaal toevoegt ♡.

een stukje zelfzorg betekent voor mij ook: mijn lichaam met respect behandelen. daarin probeer ik ook keuzes te maken, alhoewel ik dat enorm lastig vind in deze tijd waarin er zoveel keuzes (en verschillende meningen & waarheden) zijn. herken je dat? iedere dag zijn er wel nieuwe gezondheidsclaims en 'bewijzen' dat een bepaald product schadelijk of slecht voor je is. social media zorgt voor eenzijdige berichtgeving en voor je het weet zie je door de bomen het bos niet meer. ik kan mijzelf daar enorm in verliezen en dat frustreert mij dagelijks. ook omdat koken niet echt in mijn lijstje van hobby's staat en ik in huis te maken heb met een puberdochter die opgegroeid is in een periode waarin de supermarkt nog het imago had dat wat je daar aanschaft, enigszins gezond is. en die houdt van de p's: pizza, patat en graag snoept. kijk maar eens terug, wisten we 10 jaar geleden al zoveel van de 'suikermaffia', de 'ongewenste zouten', de 'verkeerde vetten', de onzinnige addictieven in de kant&klaar producten'? de ontwikkelingen op dit gebied gaan razendsnel en er is geen filter meer, dus zoek het maar eens uit met alle nieuwe claims!

omdat het tijd kost om van gewoontes te veranderen, en om niet te verzuren (alle zorgen en gedoe om de voedselindustrie heen kost ook gewoon stress, en stress is wel onze grootste vijand. liever dus met een goed gemoed af en toe een patatje naar binnen schuiven dan met een zure kop havermout-met-chiazaadjes wegwerken) kies ik voor gemakkelijke maar effectieve snelle oplossingen. erg 2018, ja! een paar keer per week neem ik op mijn dieptepunt van de dag (tussen 16-18 uur, wij zijn late eters en dan zit ik echt in een energiedip) een super soepje van Rineke Dijkinga met 2 boterhammen met kaas (ook van alles op aan te merken, maar ik vind dat dippen met een boterham, belegd met roomboter en oude kaas echt De Bom). 's-ochtends start ik de dag met een glas warm water met citroen of limoen, een kwart lepeltje zuiveringszout (MSM kan ook) en wat fruit, of een havermout-papje met een beetje kaneel/kurkuma/peper, en slik ik een Omega-3 capsule. op slechte 'low vegetables' dagen neem ik voor de zekerheid een paar multivitamines ter aanvulling (deze omega 3 & multivitamines zijn verkrijgbaar in mijn shop). sinds uit een bloedtest blijkt dat ik laag in mijn vitamine D zit, slik ik dat ook bij (en zit ik bij de eerste straal zon met m'n snoet buiten om vitamine D te 'tanken). ik loop met de hond en laat dan in ieder geval een half uurtje mijn zonnebril af omdat vitamine D goed via de ogen wordt opgenomen. qua calcium zit ik wel goed: ik leef op mijn dagelijkse cappuccino shots (ooit begonnen met 2, maar sinds ik zelf zo'n melkopschuimer heb die de heerlijkste opgeklopte melk realiseert, zit ik vaak wel op de 3 a 4 per dag). volgens mijn huisarts moest ik voldoende calcium binnen krijgen om botontkalking tegen te gaan (sowieso een genetisch dingetje in mijn familie, en gezien mijn tengere bouw nog wat meer risico op botontkalking - en natuurlijk niet te vergeten de invloed van de menopauze!), maar calcium is alleen maar nuttig in samenwerking met o.a. vitamine D en Magnesium.

met mijn dagelijkse calcium opname zit het wel goed: ik leef op mijn cappuccino shots!

en daar dan de brug naar zechsal magnesium (ook te vinden in mijn spiritual living shop). een zuivere bron van magnesium is zo dichtbij te vinden: in de buurt van veendam. puur, zuiver en goed geconcentreerd. toch wel wat anders dan de magnesiumtabletten die je bijvoorbeeld bij kruitvat kunt vinden. ik smeer het dagelijks op mijn huid, op plekken die wat pijnlijk of verzuurd aanvoelen zoals spierpijn, bindweefselpijn - menopauze-pijn (ik doel dan op die vele onverklaarbare pijntjes die sommigen van ons voelen in deze fase van ons leven. ik sta dagelijks op met een gevoel van stijfheid, zeurderige of vurige pijn, her en der in mijn lichaam. ja, ook ik, ondanks mijn dagelijkse beoefening van yoga!). de wetenschap komt regelmatig met nieuwe bevindingen op het gebied van effecten van magnesium. het is betrokken bij zoveel processen! ik merk echt dat het me helpt, dat het bijdraagt aan herstel of pijn doet verminderen. ik heb een lichte vorm van tinnitus; het helpt (soms) als ik magnesiumolie bij de ingang van mijn oren smeer. voor het slapen gaan smeer ik wat onder mijn voeten en op mijn buik; het hoort bij mijn ritueel zoals tandenpoetsen en mijn gezicht wassen.

op deze manier probeer ik goed voor mijzelf te zorgen. natuurlijk heb ik nog veel meer rituelen (te veel om in deze blog te noemen) en net zo goed net zo veel 'ongezonde' gewoonten. wijn is daar 1 van, ik snaai ook graag een bak chips weg tijdens een netflix avond en ik wacht niet 3 uur tussen de maaltijden (wat wel het gezondst qua spijsvertering & ontgifting blijkt te zijn, maar met mijn snelle verbranding in mijn lichaam heb ik echt weer trek na 1 a 2 uur en als ik dan niet eet - berg je dan maar! grrrr...). en nee, je snapt ondertussen dat ik ook niet altijd 'zen' en rustig ben (helaas) en zeker niet mega-soepel en lenig. illusie's, illusie's, de werkelijkheid is weerbarstig.

maar liever een dolende ziel als een arrogante nep-goeroe!

namasté ♡.

Recente blogposts

Alles weergeven

#ikbenopen

Gisteren zag ik op Instagram de #ikbenopen, waarin tot aandacht en openheid over psychische aandoeningen en kwetsbaarheden wordt opgeroepen. Deze hele week staat in het teken van het durven uiten van

bottom of page