ZECHSAL

zuivere magnesium uit de Zechstein bron bij Veendam

 

magnesium is een grote regelaar in ons lichaam. het is betrokken bij honderden processen en draagt onder andere bij aan het ritme van ons hart, de werking van onze spieren en gewrichten, de aanmaak van energie en ons waak/slaap ritme.   

net als bijvoorbeeld zuurstof en water moeten we magnesium van ‘buiten’ halen, we krijgen het binnen via ons voedsel. Voor veel mensen is dat onvoldoende en is suppletie van extra magnesium gewenst. Dit komt door de verarming van de bodem waardoor er steeds minder magnesium in ons voedsel zit. Maar ook door ons voedingspatroon, leefstijl (roken, alcohol, stress) en medicijngebruik dat kan leiden tot een magnesiumtekort. zo plassen en zweten we bij stress veel magnesium uit. 

 

een beetje maar vaak
het lichaam heeft constant magnesium nodig en heeft geen effectieve methode om het vast te houden. 

toediening via de huid maakt het mogelijk 'een beetje maar vaak' te doseren en dat is ideaal voor het op peil houden van de gezondheid.

begin langzaam, gebruik een beetje per keer en herhaal regelmatig. Bij voorkeur meerdere malen op een dag!

magnesium is effectief bij kramp, restless legs, vermoeide spieren. heerlijk na een lange dag om een voetenbadje te nemen met badkristallen; daarna direct het bed in rollen. voor kinderen met groeipijnen of onrust (in zowel hoofd als lijf) is het ook erg heilzaam. 

voor meer informatie, zie de website van zechsal. of lees eens hier

tadelungt heeft magnesiumolie, badkristallen, sport- en magnesiumgel in de collectie. ook navullen mogelijk!

zie hier de prijslijst.