top of page

Als tandenpoetsen iets is waar je naar uitkijkt...


21 juni was het Internationale Yoga Dag. Deze dag is een paar jaar geleden door de Verenigde Naties uitgeroepen tot Wereld Yoga Dag, waarbij wereldwijd duizenden yogi's samen aandacht besteden aan yoga, samen yoga beleven (bijvoorbeeld door samen 21 zonnegroeten te doen) en er overal yoga events worden georganiseerd. Thema: draag bij aan een betere wereld en begin bij jezelf!

Dat zette mij aan het denken. Vorig jaar bezocht ik samen met mijn zus een groots en indrukwekkend evenement in Zandvoort aan het strand. Met honderden yogabeoefenaars vormden we een 'peace'-teken. De postieve kracht van zo'n grote groep verbonden met elkaar voel ik nog steeds natintelen. (Zie hier hoe bijzonder dat was!). Nu ik zelf een yogastudio heb, wilde ik dit jaar ook iets doen. Maar wat...

Ik besloot het volgende: ik liet de lessen doorgaan zoals ze op het rooster stonden. Natuurlijk wel met een bijzonder tintje: spread the positive energy! De avondles van WeFitness kon in de buitenlucht worden gehouden - dat gaf het nog meer een bijzonder tintje.

Daarbuiten opende ik de deuren van mijn studio tussen 16 en 18 uur. Iedereen was welkom om een kijkje te komen nemen naar zowel mijn ruimte als de (yoga-gerelateerde) artikelen die ik verkoop. Vanaf begin juni t/m 21 juni zou ik 10% van alle opbrengsten aan EEN GOED DOEL schenken. Ik vroeg jullie hulp in het kiezen van een goed doel, het liefst zo 'klein en persoonlijk' mogelijk, zodat er echt niets aan 'een strijkstok' zou blijven hangen.

En toen kwamen de suggesties. En kies dan maar iets. Pff, lastig, want hoe kun je kiezen uit alleen maar goede doelen, waar mensen zich belangeloos en vanuit een goed hart voor inzetten? Ik koos uiteindelijk voor de organisatie waar Dieuwke Visser bij betrokken was toen zij woonde in de Filipijnen. Waar zij met eigen ogen kon zien hoe veel kinderen minder bevoorrecht waren dan haar eigen kinderen. Het mooie van haar verhaal vond ik dat ze ook haar eigen kinderen betrok bij de hulp aan o.a. kinderen die op de vuilnisbelt wonen. Wat goed om je kinderen bewust te maken van de ongelijkheid in de wereld, hoe schokkend en indrukwekkend dat ook is. Maar met de boodschap dat je daar, hoe klein ook, iets aan kunt doen.

Dieuwke wees mij op ALIG (Alabang Ladies International Group) Charities. Opgericht door een aantal expat vrouwen in de Filipijnen die samen op sociaal gebied iets wilden bijdragen in het land dat hun een tijd lang zo gastvrij ontving. ('ALIG was formed over a decade ago by a group of expatriate women who met regularly for a coffee to share their experiences living in the Philippines. They wanted to make the most of their time in Alabang and connect to their hosts both socially and through volunteering and fundraising. ALIG’s popularity continued to grow and now has a membership of over 200 women'). Een van hun projecten is het Child Sponsorship Program. 'Choose to sponsor a child through our Education Sponsorship Program. For 6000 pesos ($126 UDS) a year, each child receives a backpack filled with school supplies, a PE uniform, a school uniform, 2 pairs of shoes, a daily nutritious lunch and transportation to and from school'.

Dus: voor iets meer dan 100 euro per jaar kan 1 kind een jaar naar school, inclusief een schooluniform, benodigdheden voor school, schoenen, een lunch en transport naar school. Prachtig en haalbaar. Concreet, kleinschalig en gericht op de jeugd, de toekomst, de generatie die nieuwe kansen moet krijgen! Dieuwke vertelde mij erover met zoveel compassie; hier wilde ik graag mijn steentje aan bijdragen!

Blij ben ik met de aankopen die jullie deden, een paar grote waardoor de teller direct omhoog schoot. Daarbij telde ik 10% van het lesgeld van die dag op en kwam op een mooi bedrag van € 50,-. Mooi, maar niet genoeg. Hoe fijn zou het zijn om dat bedrag van € 112,- te kunnen halen om 1 kind een jaar lang te kunnen sponsoren. Dus: het stopt hier nog niet. De komende tijd zal ik - net zo lang tot dat bedrag bij elkaar is gebokst - 10% in het potje voor ALIG stoppen. Je doet me dus veel plezier als je dan toch nog tegen iets moois van MaduMadu aanloopt in mijn studio, of nog een flesje magnesiumolie kunt gebruiken, of valt voor de prachtige handgeknoopte Mala Kettingen die je aantreft bij mij in de studio: koop het, geef het kado (mag ook aan jezelf..) en je draagt automatisch bij aan dit prachtige doel! (Trouwens, los doneren mag ook..) ♥︎.

Op de site van ALIG staat een quote van Moeder Theresa: "Live simply so others may simply live."

Niet slechts 1 dag per jaar. Ik vind het mooi. Dank voor jullie hulp!

♥︎ namasté, Esther

Recente blogposts

Alles weergeven

#ikbenopen

Gisteren zag ik op Instagram de #ikbenopen, waarin tot aandacht en openheid over psychische aandoeningen en kwetsbaarheden wordt opgeroepen. Deze hele week staat in het teken van het durven uiten van

bottom of page