top of page

het roer om


van regeltante naar yogajuf

Bijna 2 maanden geleden ging de stekker eruit! Waaruit? Uit mijn ‘normaal’ werkende bestaan, mijn kantoorleven, mijn 9-5 routine en daarmee ook mijn ‘always-in-a-hurry’-existence.

Tenminste, dat dacht ik! Vanaf nu zou het anders gaan. Zoals met alles wat ik tot in de naadjes uitzoek, inplan en gladstrijk, nam ik mij ook voor mijn nieuwe leventje compleet te leven. Ik zou er helemaal ‘in’ zijn, ieder moment beleven, ha! Een dikke vinger naar mijn oude werkelijkheid waarin ik, zoals velen van ons, me maar had te voegen naar het ritme (of noem het de ‘waan’, wat je wil, je hebt het niet van mij..!) van het werk. Zin of geen zin. Energie of geen energie. Inspiratie of geen inspiratie. Iedere dag stond het bakje ‘werk’ weer voor me klaar. Overvolle mailboxen, stand-up overlegjes, organiseren, plannen, trouble-shooten, opschieten, geïrriteerd zijn, in paniek want-we-halen-de-deadline-niet-zijn tot uiteindelijk net weer te laat van kantoor naar huis vliegen. Waar de volgende ratrace stond te beginnen (we kennen het allemaal – het bedrijf GEZIN draait 24 uur per dag non-stop door).

Zo wilde ik het dus niet meer. Tijd voor iets nieuws.

Mijn plan om yogajuf te worden had al veel eerder wortel geschoten. Want heel stiekem nam ik een paar jaar terug, toen we onze rommelzolder eens grondig aan gingen pakken, al een concept yogastudio in het geheel mee. Je wist maar nooit. En begon ik aan mijn eerste yoga-opleiding. Waarna de tweede al snel volgde, want dat smaakte naar meer.

Want wat het is met yoga: als je het eenmaal doet, of zoals de echte yogi’s en yogini’s zeggen: LEEFT, dan is er geen stoppen meer aan. Het is zo heerlijk om te voelen waar de ruimte zit in je lijf, hoe het kan tintelen, stromen, en hoe stijfheid en pijn verdwijnen! En hoe meer je het doet, hoe verslavender het wordt en hoe meer je het overal in je leven integreert. En ja, dan BEN je opeens yoga. Gebeurt maar zo.

Maar dat is nog niet alles. Want nu ik het dan toch voor het zeggen heb, dan mag ik toch zelf weten hoe ik zorg voor het beleg op die boterham? Want wie zegt dat je je maar bij één discipline mag houden? Dus: weg met alle beperkingen, denk breed, alles mag, als je er maar blij van wordt. Zoiets. En ik kan je vertellen hoe bevrijdend dat werkt. Zo zeg! Vanaf het moment dat dat concept zich had genesteld in mijn nieuwe-ik (dûh), loop ik rond als een blije kip die net een record aantal eieren heeft gelegd! Powervrouw, borst vooruit, hier ben ik! Schriften schrijf ik vol met inspiratie en geweldige plannetjes. Ik struin door het internet, ik mag verantwoord verdwalen in mijn Flow, Yoga en Happinez-tijdschriften (in ‘de baas z'n tijd’), ik schiet regelmatig ’s-nachts wakker met weer een nieuwe vormgeving in mijn hoofd, kortom: het bruist!

Maar: die eieren moeten ook uitgebroed worden, anders belanden ze in de pan en blijft er niets van over, alleen een smakelijk momentje. En dat dat proces niet altijd over rozen gaat, dat het nog een hele stap is om van idee-naar-uitvoering te komen, ja, daar ben ik ondertussen ook wel achter. Maar hé, had ik niet gezegd tegen mezelf dat ik, na het sluiten van de deur van mijn hectische baan, ‘de haast’ achter had gelaten en ‘de rust’ had uitgenodigd? En hé, Rome is ook niet in 1 dag gebouwd, toch?

Hoop jullie binnenkort te mogen ‘ont-moeten’ in mijn yogastudio ‘tadelungt*’! Wanneer precies? Het is onderweg. En ik zal het van de daken roepen wanneer het zover is. Beloofd!

tadelungt ♥︎

* tadelungt is (vrij vertaald) Zweeds voor ‘take it easy’ en dat is precies wat ik uit wil dragen. yogajuf achter TADELUNGT is Esther Gerringa.

Recente blogposts

Alles weergeven

#ikbenopen

Gisteren zag ik op Instagram de #ikbenopen, waarin tot aandacht en openheid over psychische aandoeningen en kwetsbaarheden wordt opgeroepen. Deze hele week staat in het teken van het durven uiten van

bottom of page