top of page

bamboe massage

Een prachtige massagetechniek om diep te masseren zonder jezelf als masseur te veel te belasten, is de bamboemassage. Deze massage is ontspannend, maar vooral stimulerend voor als je energie en kracht nodig hebt. Het helpt giftige stoffen af te voeren en een slechte bloedsomloop te verbeteren. Deze massage helpt in het bijzonder tegen vermoeidheid en stress, en het lichaam is na deze massage in een betere conditie. 

Symbolisch staat de bamboe in Azië voor levensenergie, welvaart, duurzaamheid, seksualiteit en vruchtbaarheid. Ook wordt 'de eeuwige jeugd', kracht en flexibiliteit ermee in verband gebracht. De bamboe sticks die gebruikt worden tijdens de massage hebben het vermogen om warmte en energie te geleiden. Samen met het toevoegen van olie werkt het verwarmend en aardend. De druk wordt niet al te lang vastgehouden maar is altijd in beweging, daarmee 'verplaats' je het weefsel en 'pers' je als het ware spanning en stress uit het systeem. Dit noemen ze ook een 'deep tissue massage'. 

De bamboestokken hebben verschillende formaten en daarmee bereik je ook verschillende zones. Ook zijn de technieken divers: rollen, tikken, met een uiteinde op een acupunt drukken/draaien, schuiven, trekken. Net zoals bij een tuina massage heeft iedere techniek een ander effect. De trillingen en de 'duw-en-trek' beweging stimuleert op diep niveau het energiesysteem, het bind- en spierweefsel, het zenuwstelsel en daarmee ook de organen. Opnieuw het holistisch principe staat hier voorop. 

Samen met cupping wordt de bamboemassage op de blote huid gegeven en gebruik ik massageolie. Je ligt op de massagetafel en je wordt afgedekt met handdoeken. 

De bamboemassage is heerlijk op de rug en de benen, waarbij de flanken en de zijkanten van de benen (zowel dijbenen als schenen) mee worden genomen. Dit duurt ongeveer 60 minuten. Wil je ter aanvulling nek/schouders mee laten masseren, boek dan een behandeling van 75 minuten. 

 

zie hier voor de tarieven. 

in overleg kunnen we de bamboemassage combineren met reiki of tuina (60 of 75 minuten)

neem contact op voor een afspraak of voor meer informatie.

Bamboestokmassage
IMG_20200627_121728.jpg

cupping

Cupping is een van de oudste oosterse methoden van genezen!

Door middel van glazen 'cups' die de huid vacuüm zuigen en door met de cups strijkende of draaiende bewegingen te maken, worden gifstoffen naar de oppervlakte gebracht vanuit de diepere weefsels. Door de goede doorbloeding wordt het bindweefsel zachter en lossen spierknopen op. 

Cupping wordt vaak ingezet bij nekklachten, hoofdpijn en migraine en spiergerelateerde klachten. Standaard zet ik de cups op de rug om daar de reflexzones te behandelen; deze zones staan in verbinding met onze organen. Maar ze kunnen ook op andere plekken op het lichaam (en gezicht) geplaatst worden, bijvoorbeeld op een plek waar je pijn ervaart, zodat je heel direct effect kunt voelen. Dit werkt met name goed als je spierpijn of spanningspijn hebt en goed aan kunt geven waar de pijn zich bevindt.  

Door deze methode zorg je voor een betere stroom in de bloed- en lymfevaten en het bindweefsel-/meridianenstelsel, waardoor je ook de chi, de levensenergie, maar ook de kleine huidzenuwen activeert. De huid en de nieren behoren tot hetzelfde vegetatieve zenuwstelsel en hebben een wisselwerking. Door de intensieve doorbloeding van de huid worden ook de vaten van de nieren verwijd en kunnen de afvalstoffen van de nieren worden afgevoerd. 

De behandeling onderga je op een massagetafel op de blote huid en is niet pijnlijk, door de meeste mensen wordt het als prettig ervaren.

zie hier voor de tarieven. 

in overleg kunnen we de cupping behandeling combineren met reiki of tuina (60 of 75 minuten)

neem contact op voor een afspraak of voor meer informatie.

bottom of page