mrs.m*

* Wie is Mrs.M.? De ‘M’ staat voor ‘Menopauze’ (maar je mag er gerust iets anders van maken. Mrs. Magnificent bijv. of
Mrs. Mindful-de-overgang-door. Mrs. Miraculeus-geen-klachten-meer lijkt ons ook leuk (maar nog een beetje voorbarig).

DE MENOPAUZE IS MET RECHT EEN HOT ITEM!

 

Wij, Linda & Esther, noemen onszelf ervaringsdeskundigen. We zitten er middenin, of hebben het al achter de rug. We hebben de klappen van de zweep ervaren, ieder op haar eigen (eigenwijze) wijze. Geen overgang hetzelfde, maar toch zoveel gemene delers. Gemeen, indeed, maar ook weer niet alleen maar kommer en kwel. Een fase in ons leven wat ons als vrouwen met elkaar verbindt. Ons nieuwe perspectieven biedt, nieuwe ruimte om (in) te vullen. Alleen, in onze individualistische en prestatiegerichte maatschappij kan het een eenzame reis zijn. Kunnen we het nog aan onze moeders vragen hoe het was? Hoe brengen we het op het werk aan de orde? Hoe houden we ons hoofd rechtop tijdens de scherpe en heftige aanvaringen met onze puberdochters? Moeten we ons schamen of zijn we juist trots op onszelf?

 

* IEDEREEN WIL OUD WORDEN, MAAR NIEMAND WIL HET ZIJN *

 

We zijn ons zo bewust van onszelf. We hebben 24 uur per dag toegang tot allerlei informatie, en we denken alles te weten of te kunnen weten. Misschien gaan we zo ook wel om met het gegeven van de overgang. We willen het controleerbaar, beheersbaar maken. Dat is vast ook de reden dat zoveel gezondheidsgoeroes en zgn. deskundigen momenteel zo populair zijn.

En misschien ook wel de reden dat je hebt besloten aan ons programma mee te doen?

 

'Als ik maar gezond eet, als ik maar aan yoga doe, als..als..dan kom ik er vast wel gemakkelijk doorheen.

Haha, de overgang krijgt mij er niet onder! Kom maar op!'

 

En dan overvalt je toch de heftigheid van de menopauze. Niet pas op het laatste moment, het moment van de laatste menstruatie, nee, al veel vroeger. Soms al als je nog maar net je 40e verjaardag hebt gevierd. Je bent er waarschijnlijk nog echt niet klaar voor, je denkt waarschijnlijk: dat is toch voor the real old ladies? Misschien herinner je je nog de opvliegers van je moeder en weet je toch zeker dat zij veel ouder was dan jij nu bent? Nee, nee, nee! Je moeder was wellicht van dezelfde leeftijd! En of je het nu gelooft of niet, de eerste tekenen van de overgang dienen zich echt al jaren voor je laatste ongesteldheid aan. Soms plompverloren, soms langzaam maar gestaag, fysiek of mentaal. En dan?

 

Wij menen ook niet het antwoord te hebben, het recept voor een zorgeloze overgang. We zijn geen arts of voedingsdeskundige. We doen geen beloftes. We propaganderen geen speciale methode. We nemen onszelf als uitgangspunt; onze eigen behoeftes, interesses, valkuilen en successen. We hebben ons een slag in de rondte gelezen in naslagwerken en boeken. We hebben heel wat uren op internet doorgebracht.

We hebben cursussen gedaan, we zijn opgeleid op het gebied van coaching en yoga. We hebben onze omgeving het hemd van het lijf gevraagd. Schriften vol geschreven, middagen doorgebracht aan de keukentafel met cappuccino’s, chocolade en de pen in de hand.

We hebben geroepen, gedeeld en ons kwetsbaar opgesteld, gebrainstormd, geformuleerd en weer doorgestreept.

En dat alles hebben we gebundeld tot dit programma.

 

Dat alles zodat jij niet uren op zoek hoeft. En toch wat meer houvast krijgt in deze turbulente tijd.

Om jou te informeren, andere gezichtspunten aan te dragen, je nieuwsgierigheid te triggeren.

Om met jou te delen, te lachen en misschien ook wel een traan te laten.

 

Ben je na afloop Meno-proof? We seriously doubt it.

Maar vast in staat om jezelf en jouw overgang met meer compassie, humor, zorg en liefde te benaderen.

En jezelf ook! That’s our mission!

 

lieve groet, namasté,

Linda & Esther

Mrs.M & Mrs.M* I don’t sweat; I sparkle! *

We organiseren bijeenkomsten maar ook losse dagen. De overgang voor gevorderden of een terugkomdag. 

Sneak Previews om ons te leren kennen en alvast een kijkje in de keuken te krijgen. 

You name it...wat passend is en waar de behoefte naar is. 

 

Onder het kopje 'MRS.M.' vind je ons aanbod. 

 

meld jezelf aan en we houden je vrijblijvend op de hoogte.
 

* MEET MRS.M. *

Letterlijk op de helft van mijn leven diende de overgang zich bij mij, Esther Gerringa (51, yogadocente), aan.

 

Dat wil zeggen: de fysieke uitingen van de overgang. Gekke pijntjes, afvallen, stijfheid en nachtzweten zijn de revue al gepasseerd. Het is iedere dag weer een verrassing! Maar dat de overgang meer is dan alleen opvliegers & stemmingswisselingen, merkte ik al een aantal jaren terug. Een roep naar anders, meer invulling, meer verdieping. En zo gooide ik symbolisch het roer om en begon mijn eigen yogastudio. Nog dagelijks geniet ik van het lesgeven en ontmoet ik mensen die in dezelfde fase zitten als ik, met uiteenlopende ervaringen. In onze samenleving is er sprake van werkdruk, stress en veel hectiek. De meesten hebben helaas niet de luxe om hun leven anders in te richten en meer rust in te bouwen. Terwijl de menopauze je uitnodigt om het rustiger aan te doen, je leven onder de loep te nemen en je ‘ikigai’ (bestemming) te vinden. Middenin de opvoeding van onze pubers of de zorg voor onze ouders - naast een drukke baan en het bestieren van het huishouden - is dit de uitdaging van deze tijd. Om daar met yoga, interactie, herkenning en humor iets in bij te dragen vind ik een eer en een feestje!

Want we zijn toch een stelletje prachtige vrouwen bij elkaar, laten we elkaar steunen en het onderwerp bespreekbaar maken!

Ik ben Linda van den Bovenkamp (HR medewerker/life- en vitaliteitscoach), 52 jaar en volop in de overgang.

 

Nadat ik op mijn 44e ernstig ziek werd, kreeg ik na mijn chemokuren hormoontabletten die ik tot mijn 50e heb geslikt om de overgang uit te stellen. Meteen na het stoppen met de medicatie sloeg de overgang keihard toe. Ik heb maanden nauwelijks geslapen en ik vloog van de ene in de andere opvlieger. Hoewel ik deze fase van mijn leven lichamelijk en geestelijk niet de aller prettigste vind, heb ik een manier gevonden om met deze fase om te gaan. Ik doe aan fat attack (want ja mijn middel verdween en ik kreeg te zachte kussentjes op plaatsen waar ik ze niet nodig had), ik beoefen yoga bij Esther (want ja, mijn lijf werd strammer en stijver  en ik vind het belangrijk om de tijd te nemen voor mijn lichaam) en op de momenten dat ik het toch even erg lastig vind allemaal denk ik aan mijn mede-patiënte in het ziekenhuis; ze overleed 2 jaar na de diagnose. En dus denk ik als ik ‘s nachts wakker lig of een opvlieger krijg; wat een mazzelaar ben ik; ik ben er nog en zij had er alles voor over om deze levensfase mee te maken.

Als life-/ en vitaliteitscoach hoop ik je handvatten aan te kunnen reiken die je kunt gebruiken om zo fit, vrolijk en vitaal mogelijk door deze levensfase heen te komen. En vergeet niet; we hebben de puberteit ook achter ons gelaten!

  • Facebook - White Circle

Mrs.M. komt ook op de werkvloer! Want momenteel zijn veel werkende vrouwen in de overgang en lopen op die plek tegen specifieke lastige situaties aan. Om duurzaam inzetbaar te blijven tijdens deze fase van het leven is kennis, bewustzijn, openheid en communicatie van zowel de werkgever als werknemer van groot belang!

 

copyright fotografie: stephanie de geus | stephaniedegeus.nl