top of page
IMG_20210117_120807_edited.jpg

ONE.WITH.NATURE

Wat leuk dat je je weg hebt gevonden naar mijn on-|offline omgeving ONE.WITH.NATURE.

Je bent nog 1 stap verwijderd van het clubhuis, waar je als member toegang hebt tot een prachtige garden of eden met video’s, talks, inspiratie, meditaties en oefeningen waar je op je eigen tempo doorheen kunt struinen. Waar jij als rustzoeker, natuur-avonturier, yoga- en wandelliefhebber volop aan je trekken komt. Wat jouw reden ook is om op deze pagina uit te komen, wees welkom! Je bent vast nieuwsgierig wat je kunt verwachten. Hier zal ik een tipje van de sluier  oplichten, misschien prikkelt het je om de tuinpoort open te zetten en het aanlokkelijke pad op te lopen. Wat het daarna voor jou brengt en doet: laat het je verrassen en stap er met een open mind in!

In dit hoofdstuk vertel ik je allereerst iets over de inhoud en opbouw van dit platform, hoe je member kunt worden en welke modules er zijn en wellicht nog volgen, kortom: de gps-route door deze (digitale) omgeving. Daarna lees je wat achtergronden en krijg je een beeld van de inhoud. Ik hoop je op een gemakkelijke manier door de praktische stappen heen te loodsen, zodat je lekker aan de gang kunt gaan. Loop je mee?

Boeddha beeld

het platform & modules

one.with.nature is een on-|offline omgeving waar ik de gids ben en jij de gast. Maar hoe langer en hoe vaker je rondstruint, hoe meer jijzelf gids wordt omdat je de weg leert kennen en de oefeningen eigen maakt. 

Er zullen uiteindelijk 5 MODULES beschikbaar worden gesteld, ieder verbonden met een seizoen, een element. We beginnen met de module INNER GROUNDING welke staat voor het element AARDE. 

INNER GROUNDING is een pilot module; je kunt deze voor een gereduceerd tarief aanschaffen en bekijken.  

het membership

om toegang te krijgen tot de modules ga je een lidmaatschap aan. No worries, je maakt enkel een account aan waarmee je de afzonderlijke modules aan kunt schaffen en waarmee je de sleutel van de toegangspoort naar de digitale omgeving krijgt. 

 

Deze 'garden of eden' is een afgeschermde omgeving op deze website en dus alleen binnen te gaan als one.with.nature-member.

 

Uiteindelijk zullen er meerdere members zijn, maar je hebt de modules altijd voor jezelf: je komt niemand tegen, het is een privé plek. Je kunt er doen en laten wat je wilt. 

aanmelden doe je zo

bovenin de menubalk op de website vind je het kopje 'inloggen'. Als je hier voor de eerste keer op klikt, kom je in het aanmeldscherm. Vul de gegevens in, verzin een wachtwoord & klaar. De volgende keer dat je inlogt, kom je in je account. 

Je kunt op twee manieren een aankoop doen. 

 

1. ga in je account naar het tabblad 'mijn aankopen' en klik in het rechterveld naar 'bekijk de abonnementen'. Je wordt dan naar de winkel geleid en je kunt de module(s) aanschaffen. 

 

2. ga rechtstreeks naar de winkel en klik op de module van keuze. Er wordt op dat moment gevraagd om in te loggen zodat je de module kunt kopen. 

Nadat je de module hebt aangeschaft,heb je toegang en kun je gaan grasduinen. 

De toegangspoort naar de module(s) vind je als submenu onder deze pagina. 

website vs platform

Het platform is een onzichtbare, only-for-members gebied op mijn website. Ben je op het platform aan het navigeren, dan kun je op de startpagina van de module terug naar de website (de knop daartoe heet, heel toepasselijk, 'terug naar de website'). Je verlaat dan het online platform. 

Wil je weer terug naar het platform, dan klik je weer op het betreffende submenu onder 'online platform' ét voila: je bent er weer. Heb je de website tussendoor niet afgesloten dan ben je wellicht nog ingelogd en heb je direct toegang. Zo niet, log dan eerst weer even in! 

gps door het platform
806.JPG

ONE.WITH.NATURE

EEN ODE AAN DE 5 ELEMENTEN

pijlers van het platform

pijlers van het platform

de toegangspoort, het clubhuis, de ontmoetingsplek is digitaal; het bevindt zich achter een ledenpagina op mijn website. Hier vind je filmpjes, meditaties, inspiratie, sfeerbeelden, uitleg en veel meer moois. Toegang krijg je door member te worden van ‘de club’.

het platform groeit mee met de tijd. Met enige regelmaat verschijnt een nieuwe module die betrekking heeft op het seizoen dat op dat moment gaande is.  Je hebt voor een periode van 1 jaar toegang tot de module(s) van aankoop, vanaf het moment dat je deze aanschaft. Binnen dat jaar kun je vrijuit ronddwalen en je omwentelen in bijvoorbeeld de energie van De Lente (en je ‘inner breeze’ vinden).

de beleving start online, maar de verdieping zit ‘m in het offline ervaren. Ik noem dat ook wel ‘in het lijf-ervaren’. De yogalessen en meditaties kun je thuis doen of op een fijne plek in de natuur. Soms zal ik je nadrukkelijk uitnodigen om eropuit te trekken, om het buiten te beleven. De oefeningen zijn altijd afgestemd op het seizoen en voor iedereen te doen.

de digitale omgeving besnuffel je het liefst vanaf je computer, Ipad of laptop. De versie op de telefoon is een verkorte versie van zijn grote (beeld-)broer. Je smartphone hoef je dus niet zo vaak voor dit programma te gebruiken, slechts voor de praktische oefeningen of meditaties die je buiten doet (een laptop is toch wat zwaar meesjouwen). Zie het platform op je telefoon als een ‘tiny house’: knus, maar wel behelpen en niet alles past erin.

in plaats van tijd te ervaren als een vijand, leer je de tijd te nemen, naar je hand te zetten (nou ja, met mate dan (-; en anders te beleven. Dat gebeurt eigenlijk spelenderwijs en al doende: hoe meer je je bewust wordt van de kracht van de natuurlijke ritmes en cycli, en hoe meer ‘positieve ervaringen’ je verzamelt, hoe gemakkelijker het wordt. 

IMG_20210205_111407.jpg

de speelruimte die ik bied vul ik met inzichten en inspiratie die ik de afgelopen 5 jaar heb opgedaan. Er is natuurlijk geen ultieme waarheid en ik vraag je om altijd je eigen ‘common sense’ te gebruiken. Blijf spelen binnen je eigen ruimte en ga niet over grenzen, je hebt niets te bewijzen en je bent al goed genoeg! In de wereld met hippe termen als ‘selfcare’ is the sky the limit, voor ieder wat wils. Als mijn invalshoek je bevalt, mooi! Ik zie het ook wel als een doolhof: ieder kiest een eigen ingang en uiteindelijk vind je de paden die jou naar de kern, of de uitgang leiden, andere lopen dood. Je maakt je eigen keuzes en je bent vrij om te kiezen.

herhaling, herhaling, herhaling! En nee, dat is niet saai! De natuur is iedere dag anders, en een opmerkzaam persoon ziet steeds nieuwe details. Je zult zien dat je er iedere keer weer iets anders uit haalt, want ook jij bent iedere dag anders. De yogalessen vaker doen, de yin-houdingen en do-in bewegingen eigen maken, je eigen rituelen ontdekken, aftasten: doe het zo vaak je kunt! Het zal je verrijken.

wil je er helemaal induiken, hou dan een notitieboekje bij met je ervaringen. Na een les, meditatie of oefening kun je even opschrijven wat je hebt gevoeld en opgemerkt. 

met zoiets als het ontwikkelen van een platform als deze, leer ik dat het nooit af is. Tegelijkertijd komt er altijd een moment dat je je 'newborn' de wereld in mag zetten. Waarna er wellicht weer tijden komen dat er wat aan gekneed gaat worden, of er nieuw licht op geschenen gaat worden. Het leven is continu in beweging en alles wat uit je handen komt, óók. Zodra er updates of veranderingen in zowel inhoud of koers zijn, dan laat ik het via alle kanalen weten! 

IMG_20210205_140221.jpg

de modules

Inner Grounding

Inner Breeze

Inner Fire

Inner Release

Inner Silence

modules

Iedere module is een binnen|buitenruimte waar je naar hartenlust mag ronddwalen, lanterfanteren, mijmeren en verblijven. Misschien ga je lekker op een bankje zitten en laat je beelden bij je naar binnen stromen. Misschien sluit je je ogen en zet je een koptelefoon op en luister je naar mijn stem, soms met muziek, soms met geluiden uit de natuur. Of je laat je inspireren door de begeleidende teksten. It’s all up to you. Je hoeft geen bepaalde volgorde aan te houden en je hoeft ook niets af te ronden. Je banjert volledig vrij, zonder begin en zonder eind. En als je het pad een beetje hebt leren kennen, dan neem je de volgende keer een andere afslag. Je kunt je steeds weer laten verrassen en je kunt het afstemmen op je eigen stemming en behoefte.