REIKI

reiki is een kado aan jezelf

het Japanse woord reiki betekent kracht van de zon en het staat voor universele levensenergie. het is de energie die permanent om ons heen is en waaruit we bestaan. als deze energie vrij stroomt, dan geeft dat een gevoel van welzijn en balans. wanneer er een verstoring in het energiesysteem is, ontstaan er klachten. dit kan van alles zijn op fysiek, mentaal of emotioneel gebied. 

voorbeelden hiervan zijn ziekte, slecht slapen, stress, burn-out, angsten, somberheid, gedachtepatronen die je maar niet kunt doorbreken, relaties die niet lekker lopen, maar ook een vaag gevoel van onbalans of onbehagen.

 

de kracht van reiki zorgt ervoor dat verstoringen in het energiesysteem worden opgelost. daardoor kan de universele levensenergie weer vrijer gaan stromen. de ene keer gaat dit verrassend snel, de andere keer zet het een gestaag proces van groei in gang. het brengt je steeds dichter bij jezelf en je natuurlijke, krachtige staat van zijn. reiki stimuleert je zelfhelend vermogen en doet altijd wat op dat moment nodig is.

 

bij het tjaberings centrum in groningen leerde ik reiki volgens het 'usui reiki systeem, de oerstroming van reiki. 

 

bij tadelungt kun je een complete reiki behandeling ondergaan, deze duurt 50-60 minuten. je ondergaat de behandeling gekleed en je ligt op een mat op de grond (ook mogelijk zittend op een stoel). tijdens de behandeling leg ik mijn handen op verschillende plekken op je lichaam.

je kunt het zien als een massage, echter ik beweeg mijn handen niet, ze rusten lichtjes op een plek.

 

de behandeling is 1 op 1 en wordt gegeven in studio tadelungt. 

 

de eerste keer nemen we even de tijd om eventuele klachten te bespreken. 

 

zie hier voor de tarieven. 

in overleg kunnen we de reiki behandeling combineren met 1 of meerdere restorative yoga houdingen. 

het is ook mogelijk voor 2 personen (namasté voor 2). dan kiezen we voor een deelbehandeling reiki. 

neem contact op voor een afspraak of voor meer informatie. 

noot: reiki is een aanvullende methode en kan je helpen in een genezingsproces. net zoals bij yoga is het geen vervanging van een reguliere behandeling die je mogelijk op dit moment ondergaat. reiki kan een reguliere behandeling versterken, het staat niets in de weg (ook niet het gebruik van medicijnen of andere behandelingen). zie het als een fijne aanvulling en kijk wat het voor je doet. 

dit zeggen anderen over reiki bij tadelungt:

'Op het moment dat je de praktijk van Esther binnenkomt, word je overvallen door een gevoel van rust.

De kleuren en het materiaal waarmee de praktijk is ingericht en de open en vertrouwde uitstraling van Esther maakt dat het begin is gezet voor een moment van ontspanning. Het is voor mij altijd lastig om los te komen van de zaken in mijn hoofd. Middels Reiki is het gelukt om deze zaken even opzij te zetten en te komen in een diepe ontspanning. Het leverde me dan ook vooral veel rust op in de uren en dagen na de behandeling. Af en toe zeer welkom binnen een druk bestaan!'

'Voor het eerst Reiki behandeling gehad bij Esther en dit zal niet de laatste zijn. 

Ik werd warm ontvangen door Esther en ze gaf goede uitleg wat de behandeling inhoudt en dan is het een kwestie van ondergaan. Ik voelde een diepe ontspanning. Terwijl ik meestal moeite heb met ontspannen. Daarna nog lekker afsluiten met kopje thee. Heerlijk!'

'Ik vond het een prettige ervaring. Ik volg soms ook yogalessen bij Esther en dan merk ik dat wanneer ze helpt bij een oefening, door bijvoorbeeld haar hand op mijn rug te leggen, ik me extra ontspannen voel en verder kom in de vooroverbuiging. Het leek me daarom wel fijn om een keer een reiki-behandeling bij haar te ondergaan. Esther liet me van tevoren weten dat ik geen extreem hoge verwachtingen moest hebben, maar het gewoon moest laten gebeuren. Dit heb ik gedaan. Ik voelde me erg ontspannen en kan niet precies beschrijven wat ik voelde en wat het effect op de langere termijn was, maar het voelde wel positief. Ik heb het anderen ook aangeraden en ga me zeker nog een keer aanmelden. Esthers houding zorgt ervoor dat ik me rustig en op mijn gemak voel.'