WORKSHOPS MANJA WEIJERS

| smooth shoulders & happy hips - healthy back |

zondag 14 januari 2018

 

Manja Weijers is een geweldige fysiotherapeute & yin yoga docente en ik ben erg fan van haar. het licht dat zij schijnt op begrippen als pijn, bewegen en het holistisch bekijken van klachten maakt haar een (positieve) uitzondering in de wereld van de 'concrete fysiotherapie'.
zij realiseert zich dat ieder mens uniek is en iedere klacht een andere insteek nodig heeft en integreert kennis vanuit diverse disciplines: somatic yoga, feldenkrais, yin yoga, etc.

 

superblij en trots dat zij op zondag 14 januari 2 workshops komt geven van ieder 3 uur. als je interesse hebt voor wat meer begrip van anatomie, van waar pijn nu komt en wat je zelf kunt doen om (chronische) pijn te verlichten, als je houdt van yin yoga maar ook wel meer wilt weten van manieren van bewegen, als je al lang rondloopt met klachten aan je heup, rug, schouders: mis dit dan niet!
we krijgen theorie maar gaan ook aan de slag. met eenvoudige oefeningen kun je een wereld van verschil maken.
je komt volop geinspireerd uit deze dag.

 


|  SMOOTH SHOULDERS & NECK |

ochtend van 10.30 - 13.30
 

nek en schouder klachten ontstaan vaak door overbelasting of te lang een houding aannemen. er is te weinig variatie in het bewegen.

ook de stress respons (hoe ga je met stress om?) speelt een erg belangrijke rol bij het ontstaan van deze klachten.

de aanpak van nekklachten is vaak gericht op het bestrijden van de symptomen. er worden pijnstillers, ontstekingsremmers of spierontspanners voorgeschreven. ook therapeuten proberen dezelfde symptomen te bestrijden d.m.v. massage, tens of 'dry needling'.

maar dat neemt de oorzaak niet weg!
 

tijdens deze workshop neem je het heft weer in eigen handen. we gaan aan de slag met houdingen om de nek en schouders los te maken, 

om ruimte te maken in de borstkas en het schoudergewricht en door bewust te worden van het schouderblad en de beweegpatronen.

doordat je schouder de ruimte krijgt om vrij te bewegen hoeft ook de nek niet meer mee te helpen (wat vaak het geval is). 

pijn en stijfheid in de bovenrug en nek zullen hierdoor verdwijnen.

 

|  HAPPY HIPS & HEALTHY BACK  |

middag van 14.30 - 17.30

 

in deze workshop gaan we aan de slag met de voeten, benen en onderrug. de plek waar we klachten ervaren is vaak niet de plek waar de oorzaak zit. zo is de knie een erg delicaat gewricht, er is weinig beweging mogelijk en is erg gevoelig. klachten in de knie ontstaan vaak omdat de enkel of de heup niet helemaal doen wat ze moeten doen. klachten in de onderrug kunnen zo ook ontstaan vanuit de heupen en voeten.

 

vaak is er nog een belangrijke factor die meespeelt. doordat we benen hebben, kunnen we lopen. met elke stap nemen we een stap in de toekomst. als we niet zeker zijn van deze toekomst, als we niet zeker weten wat we nou eigenlijk willen, of wat ons doel is, kan dit spanning geven in de heupen. als we worden tegengehouden, als je iets vanuit het verleden meesleept. zie het voor je als zo’n kogel die vastzit aan het been van een boef. kun je ook niet vrij je stappen nemen. deze spanning zorgt ervoor dat we niet meer vrij kunnen bewegen en gaan compenseren, hierdoor kunnen op tal van andere plekken klachten ontstaan.

 

tijdens deze workshop ga je aan de gang om je rug, heupen en voeten weer soepel te laten bewegen, zodat jij lekkerder in je vel zit en de stappen kunt nemen die jij wilt nemen. 

Aantal deelnemers: min. 6, max. 8


Wanneer
zondag 14 januari 2018

ochtend 10.30-13.30 - middag 14.30-17.30 uur

je kunt kiezen voor alleen de ochtend of de middag of beide workshops. 

prijs per workshop: € 37,50

prijs voor de hele dag: € 70,00

inclusief koffie, thee & water en wat lekkers gedurende de workshops. eigen lunch meenemen als je de hele dag blijft.
tip: fijne plek om (samen) te lunchen op loopafstand: bakkerij toos&jet reitdiephaven

Aanmelden of vragen: info@tadelungt.nl